Zapečené nachos s guacamole

Milí milovníci dobrot,

když mám občas večer mlsnou a chci něco rafinovaného k televizi, udělám si zapečené nachos. Konzervu dobré sterilizované kukuřice, neochucené nachos a cibulku mám ve špajzu vždy a zakysanou smetanu v lednici také. Stačí si zajít jen k zelináři pro jedno zralé avokádo, jedno rajče a jeden citron. Zapékat jde různými sýry. Používám cheddar, ale jde i gouda. Obchůdků s kvalitními sýry je již mnoho, já doporučuji Sýrárnu na náměstí Jiřího z Poděbrad.

Doma rozložím nachos na pečící plech, posypu je kukuřicí, částí červené cibulky nakrájené na kolečka a nakonec sýrem. No a šup s tím do trouby pod grill. V mezičase než se rozteče sýr, si nakrájím avokádo na co nejmenší kostičky. Taktéž rajče, ale bez semínek, jen dužinu. No a i cibulku na co nejdrobněji. Vše zamíchám,

osolím a pokapu citronovou šťávou podle chuti. To už bývají nachos zapečené a stačí je vyndat z trouby, naservírovat a dát k nim guacamole a zakysanou smetanu jako dipy.

Pokud chcete z tohoto pokrmu udělat plnohodnotný oběd, naskládejte před zapékáním na nachos ještě více ingrediencí, dle vaší fantazie. Například kuřecí nudličky marinované v medu a chilli.

Mmmmh dobrou chuť…



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *