Zapečená špagetová dýně

Můj muž si na trhu všiml špagetové dýně a nesmírně mě překvapil, protože zkonstatoval že ji ještě nejedl. Samozřejmě jsem to tak nemohla nechat a jednu hned nakoupila na cestě na chatu. No a dnes jsem ji rozřízla a dala péct do trouby na 170°C asi 40 minut. Když byla měkká, vidličkou šla lehce natrhat na špagety. Do každé půlky jsem položila kousek másla a nastrouhala trochu parmezánu. Cibuli jsem nakrájená na kostičky,osmahla na máslíčku, přidala žampiony na kostičky, slaninu a pod odstavení z plotny i různé bylinky že záhonu. Celkem jsem spěchala, tak jsem popadla co mi přišlo pod ruce – petržel, tymián, šalvěj a oregáno. Směsí jsem naplnila půlky dýně, posypala je goudou a dala na chvilku zapéct. Před servírováním jsem na vrh každé půlky dala lžíci zakysané smetany a trochu jarní cibulky. Můj muž si tedy náramně pochutnal. Nazval to bezlepkovými quichem. Já se musím přiznat, že by se ta dýně ani zapékat nemusela. Stačilo by jí ještě teplou se směsí rovnou z pánve prostě smíchat a servírovat se zakysankou, ale co se zbytkem strouhaného sýru z předešlého dne?! Jo a mimochodem toto je ideální vegetariánský pokrm, když se vynechá slanina..

Dobrou chuť..



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *