Smažené nudle s krůtím masem a tamarindovou omáčkou

Mou nejoblíbenější kuchyní je asijská, od Japonska, přes Vietnam až po Indii. Asijská kuchyně je také u nás doma mou doménou a často na ní mývám chuť. Náš brouček nyní začíná s masem v příkrmech a tak jsem mu chtěla koupit na trhu farmářské krůtí mas, a když jsem již u toho byla, koupila jsem dostatek i pro nás. V mém košíku skončila ještě nejrůznější zeleninka – paprika, zelené fazolky, paprika, pórek, brokolice a fialová mrkev. Dvě poslední vyjmenované jsem použila spolu s trochou masa pro mé úžasňátko, zbytek měl sloužit nám. Zeleninu jsem nakrájela, brokolici a fazolky spařila. Čínské vaječné nudle jsem uvařila takzvaně na zkus. Maso jsem nakrájela na kostičky, vložila do misky, namarinovala tamarindovou omáčkou a promíchala s trochou kukuřičného škrobu. Tamarind jsou tropické lusky sladko-kyselé chuti. Lze je sehnat v kvalitních asijských potravinách a můžete si z nich vytvořit domácí tamarindovou pastu. Já jsem ulovila sklenku při mé poslední návštěvě v Sapě. Na mou marinádu i omáčkou jsem smíchala pastu s trochou světlé sójové omáčky a sezamového oleje. Maso jsem opekla, poté vyndala z woku a opekla zeleninu. Nakonec jsem k zelenině přidala nudle a vrátila maso i se šťávou, která z něho vytekla – vše dohromady pořádně osmahla a servírovala.

Dobrou chuť..



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *