Sicilská caponata

Dnes jsem dostala chuť na caponatu. Je to taková italská verze francouzského ratatouille. Je léto a zelenina jako lilek a cuketa jsou na svém vrcholu. Na svém trhu jsem ještě dokoupila řapíkatý celer, mladou cibuli, česnek, rajčátka a svazek bazalky. Doma jsem přibalila piniové oříšky a plody kapar – no a hurá na chatu. Tam jsem veškerou zeleninu nakrájela na podobně velké kostičky. V menším hrnci jsem na olivovém oleji osmahla cibuli,přidala česnek, rajčata a kapary. Souběžně jsem na pánvi opekla lilek, po chvilce přidala cuketu a zblanšírovaný řapíkatý celer. Po pár minutách jsem přidala rajčatovou směs, nasucho opražený piniový semínka a vše zasypala hnědým cukrem a vinným octem a mírně podusila. Caponata se většinou servíruje zastudena jako předkrm, nebo příloha k hlavnímu jídlu, já jsem to ovšem nevydržela a servírovala jí ještě teplou s čerstvým chlebem.

Dobrou chuť..

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *