Plněná cuketa s krůtími nugetky

Milí milovníci jídla,

zde vám budu psát, co jsem zajímavého uvařila a přidám vždy i fotku. Třeba vás to bude inspirovat… Vařím každý den pro sebe a svého přítele, tudíž jsou recepty koncipovány pro dva. Musím ovšem říct, že vždy zbyde alespoň jedna porcička na večeři 😉 …

No a dnes jsem vařila inspirována zářiovým vydání Apetitu. Ráno jsem si zašla na farmářský trh na Jiřáku a nakoupila krásnou čerstvou zeleninku, například baculatou cuketku a u stánku vedle krůtí panenku. Doma jsem lžičkou vydlabala rozpůlenou cuketu. Vnitřek jsem osmahla s malým rajčetem, trochou česneku a pár olivami na pánvi.

Když směs chytla barvu, stáhla jsem plamen a rozdrobila do ní kousek ovčí fety. Směs poté naplnila do půlek cukety. Ve skvělém kuchyňském robotu, který mám teprve necelé dva týdny a ještě jsem nevyzkoušela všechny funkce, jsem si umlela strouhanku a do ní nastrouhala parmezán a hladkou petrželku, trochu soli a dva stroužky česneku (rozmačkaného). Ochucenou strouhankou jsem posypala cuketu a šoupla jí na plech s pečícím papírem do trouby na 200°C. Krůtí maso jsem nakrájela na větší nudličky, namočila do rozkvedlaného vajíčka a obalila v ochucené strouhance. No a šoupla jsem je do trouby k cuketě. Vedle jsem si do zakysané smetany nakrájela na drobno červenou papriku, trochu jarní cibulky a utřela česnek. Rozmíchala jsem tam ještě lžičku hrubozrnné hořčice a trochu láku od kapar (má oblíbená, tajná ingredience). Můžete si k tomu udělat samozřejmě jiný dip, dle libosti anebo nějaký dobrý ovocný chutney.

Toť vše. Zní to složitě, ale bylo to šup šup. Hlavně mě nadchlo, že jsem nugetky nesmažila, jak se to dělá obvykle, ale v troubě bez jediné kapky tuku prostě upekla. Díky strouhance zůstala krůta šťavnatá…

Mmmmh dobrou chuť…



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *