Krkovice na cibuli s ústřicovou omáčkou

U mého oblíbeného řezníka jsem potkala nádhernou krkovici z přeštického prasátka. Obvykle vepřovému masu moc neholduji, ale nějak jsem nemohla odolat. Ještě na cestě domů jsem si vzpomněla na mámy jednoduchý recept z mého dětství a koupila na trhu velké bílé cibule. Doma jsem je nakrájela napůlkolečka a začala opékat. Mezitím jsem si osolila a opepřila maso. Když je cibule zlatavá, stačí jí odhrnout ke kraji, přidat maso a i to prudce opéct. Když je hotové přelijte cibuli a maso celkem značným množstvím ústřicové omáčky a pár kapkami Worcesteru. Zní to možná divně, ale chutná to báječně. Jako přílohu jsem si zvolila rakouské Spätzle, ale můžete klidně podávat i s rýží.

Dobrou chuť..



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *