Dýňová polévka

Milí milovníci sametových polévek,

dnes jsem uvařila podzimní dýňovou polévku. Vím, že ne každý má rád dýně, ale například má máma by se po ní umlátila… Pokud vařím z dýně tak většinou z druhu Hokaido. Jehož výhodou je, že se nemusí oddělovat slupka od dužiny, ale může se nechat v celku. Respektive pokrájet i se slupkou, krásně totiž změkne.

V hrnci jsem osmahla na másle malou cibulku nakrájenou na drobné kostičky a poté přidala dýni nakrájenou na větší kostičky, přece jen je dost tvrdá. Po důkladném osmahnutí jsem přilila vodu, asi tak aby byla dýně zakrytá a vařila polévku bez pokličky, dokud nezměkla. Poté jsem jí rozmixovala v mixéru úplně dohladka a vrátila do hrnce. V malém mixéru jsem rozsekala opražené dýňová semínka a přidala do polévky.

Dochutila jsem jí trochou pomerančové kůry a šťávy, solí a cayennským pepřem.

Teplou polévku jsem ozdobila zbytkem opražených semínek a pár kapkami dýňového oleje.

Mmmmh dobrou chuť…



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *