Dvůr Perlová voda

Na můj narozeninový oběd jsme s rodinou jeli směrem Roudnice na Labem do Dvora Perlova Voda. Šéfkuchařem je Petr Heneš, shodou okolností bývalý kolega mé drahé polovičky. Věděl, že přijedeme a že slavíme, a tak jsme měli krásně prostřený stůl na terase s pohledem na celý dvůr a biotopní jezírko. V areálu najdete také příjemné ubytování, wellness s vířivkou a saunami, konferenční místnosti a krásné prostředí na svatby.

Šéfkuchař nám prozradil, že veškerá zelenina pochází z pole vedle dvora a tak mění jídelní lístek dle sezóny velmi často, prostě podle toho co mu přinesou z pole. Jemná a nadýchaná drůbeží paštika s brusinkami  byla servírována se skvělým chlebem, bylinky, americkými brusinkami a jedlými květy. Zajímavý předkrm bylo také uzené kachní prso se smaženým blaťáckým zlatem a rajčatovém a meruňkovém chutney. Kachna od místního řezníka byla skvělá. Sýr byl trochu nevýrazný, ale nejspíš proto, aby tu kachnu nepřebil. Meruňkové chutney se krásně hodilo jak s kachnou, tak se sýrem. Absolutní bomba byl králičí vývar s vaječnou sedlinou, hráškem, karotkou, jarní cibulkou a koriandrem. Jak již víte, miluji vývary všeho druhu a ta jarní zelenina tomuto nesmírně slušela. Tečkou byla limeta na okraji talíře, kterou jsem si s radostí vymačkala do polévky. Můj hlavní chod, filátko z candáta s máslovou omáčkou, hráškem, pršutem a pyré z červené řepy, byl trochu moc slaný na můj vkus a tudíž jsem svou porci nedojedla, i když mi pyré velice chutnalo, díky svému pečenému nádechu. Můj muž si pochutnal na panence s hříbkovou omáčkou a domácími špeclemi. Panenka byla jemná, díky úpravě sous-vide. Omáčka mohla být trošičku výraznější. Má babička našla na talíři tu skvělou zeleninku z našeho vývaru a to na vepřových líčkách s bramborovou kaší a smaženou cibulkou. Pokrm byl přesně takový jaký si představovala. Maminka si objednala lečo. Zelenina a klobása byla na velké kusy a báječně chutnala po ohni. Nebylo to klasické lečo, jak ho znáte z domova a porce byla obrovská, ale každopádně chutnal. Na dezert jsme už vlastně byli moc plný, i přesto přistál na stole moc dobrý kokosový cheescake s hutným mangovým sorbetem a prskavkou, která velice pobavilo naše úžasňátko. Menu by samozřejmě nebylo kompletní bez pití a tak si všichni mimo mě, kojící řidičky :-D, pochutnali na pivu Lanýž z vlastního pivovárku. Já ovšem nemusela trpět, měla jsem dvě domácí limonády, které pro mě vyhráli cenu nejlepší limonáda léta 2017! Rybízová a broskvová byli vážně dokonalé.

Pro děti je připravena oblíbená trampolína a výběr ze tří suprových dětských jídel.

Dvůr Perlová voda bych doporučila minimálně na denní výlet, ideálně na wellness víkend a nejideálněji na svatbu. Ale to musíte být rychlý, jelikož už skoro nejsou volné termíny na rok 2018 😉

Dobrou chuť..

 

 

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *