Cous-cous se zeleninou a klobáskami

Včera jsem byla u mámy a dostali jsme hlad. Nakoukla jsem do ledničky a špajzu a našla jsem kousek papriky, lilku, cukety, žampionu, fazolky, rajčata a dvě různé klobásky z trhu. Jedna jehněčí a druhá pálivá z divočáka. Při improvizaci takzvaně „co dům dal“  je asi nejsnadnější použít pastu nebo právě cous-cous. Když ho připravuji prvé dám do hrnce trochu slunečnicového oleje a cous-cous na něm osmahnu, než začne hnědnout naliji na něj vroucí vodu a zavřu pod pokličku. Po chvilce se podívám zda-li má požadovanou konzistenci a pokud ano přidám trochu másla a cous-cous nechám odpočívat. Po zamíchání by měl být nadýchaný. V druhém případě ještě doliji vodu. Zeleninu a klobásky jsem nakrájela a osmahla na větší pánvi. Směs jsem přidala do cous-cousu. Poté stačilo jen dochutit. Většinou používám trocha kurkumy na barvu, římský kmín a citronovou šťávu. Maminka měla ještě mletý kardamon tak jsem přidala špetku a řekla bych, že to náš cous-cous povzneslo.

Dobrou chuť..

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *