Batátové hranolky

Na trhu jsem ulovila batáty s myšlenkou, že budou mému drobečku určitě chutnat. Mají krásnou barvu a jsou slaďounké. Ráda pro nás oba vařím ze stejných surovin a tak jsem svou část nakrájela na hranolky, posolila hrubou solí a posypala trochou mletého zázvoru. Obyčejně bych vše už jen pokapala olivovým olejem, ale mám v ledničce mou domácí česnekovou pastou s olivovým olejem a tak jsem hranolky pokapala s ní.Je to praktický pomocník. Nemusíte loupat a krájet česnek pokaždé co ho potřebujete a já nevím jak Vy, ale já ho potřebuji pořád 😄. Dám sem postup,pokud bude zájem.. Každopádně jsem hranolky upekla na 180°C asi 35min. K tomu jsem si v rychlosti namíchala dip z bílého jogurtu, citronové šťávy, mletého římského kmínu a fenyklové natě. Mě to dnes takto stačilo, ale příště je určitě upeču mému muži jako přílohu k masu!

 

Dobrou chuť..



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *