život mi chutná

Zdravé bábovičky s nezdravou polevou

Na výlet jsem nám chtěla připravit něco dobrého na cestu. Věděla jsem, že určitě bude chtít ochutnat i mé úžasňátko, tak jsem se rozhodla upéct něco zdravějšího než klasické muffiny. Místo cukru jsem použila rýžový sirup, jenže ho nebylo dost a bábovičky nebyly vůbec sladké a díky červenému rybízu i hodně kyselé a malý je nechtěl… Další den, jsem tedy představy hodila za hlavu a bábovičky polila cukrovo-citrónovou polevou a najednou byly moc dobré. Prckovy jsem je sice už nedala, ale my ostatní si pochutnali. Někdy je bohužel méně méně.

V míse vymíchejte jedno vajíčko a buď necelý hrneček cukru, nebo 100ml rýžového sirupu. Přidejte 250g bílého jogurtu a 100g zakysané smetany, 80ml oleje (například z hroznových semínek), 250g mouky (já použila bezlepkovou pohankovou moukou), tři čtvrtě pytlíčku prášku do pečiva, trochu máku, pokrájené blumy a rybíz. Upečené jsou cirka za 20-25 minut na 180°C.

No, a pokud Vám to i přes větší množství sirupu málo sladké, můžete si udělat polevu. Stačí metličkou vymíchat lžíci vody, dvě lžíce citronové šťávy a asi 80gramů moučkového cukru. V podstatě přisypáváte, dokud poleva nemá požadovanou konzistenci.

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *