život mi chutná

Zavařování v troubě

Včera mě napadlo, že bych mohla mému úžasňátku zavařit nějaké to ovoce z našeho trhu. Bála jsem se, že mě tato myšlenka navštívila už trochu pozdě a najednou jsem stála před krásnými broskvemi. Zajásala jsem a k nim dokoupila ještě pár jablek. Jablka jsou přírodním konzervantem. Večer, až úžasňátko usnulo, proto fotky za nic nestojí, jsem jablka i broskve oloupala, nakrájela na kostičky a dusila je v trošce kojenecké vodě. Když bylo vše měkké, rozmixovala jsem ovoce tyčovým mixérem. Vyvařené skleničky jsem naplnila přesnídávkou a položila do zapékací formy vyložené utěrkou a asi třemi centimetry vody. Sklenice musí mít kolem sebe dostatek prostoru, aby teply vzduch mohl proudit rovnoměrně.  V troubě se zavařovali sklenice cirka 45min na 180°C. Poté jsem je vyndala a nechala vzhůru nohama do druhého dne. Už se těším ve středu na další trh, jestli tam zase najdu něco, co bych ráda zavařila příště. Jo a mimochodem, jednu přesnídávku už jsem otevřela a je skvělá i pro dospělé 😉

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *