život mi chutná

Zapečené penne s chorizem

S rodinkou na chatě jsem chtěla uvařit něco do pekáče, abych si oběd mohla předpřipravit a pak po lesní procházce ho už jen šoupla do trouby. Velkou cuketu a lilek jsem nakrájela na kolečka a poskládala na plechy. Z tymiánu jsem si udělala mašlovačku, potřela je z obou stran olivovým olejem a šoupla do trouby na 190°C. Zatím jsem si uvařila penne, nakrájela mozzarellu na plátky, nastrouhala parmezán a osmahla nakrájenou hlívu ústřičnou, pórek a chorizo na olivovém oleji. Do hluboké zapékací formy jsem dala trochu penne, poté směsi, plátky cukety a lilku, pak pár plátků mozzarelly a pak ještě jednou dokolečka. Jako předposlední vrstva by měli být těstoviny a nakonec zbytek mozzarelly a všechen parmezán. Jak jsme se z procházky vrátili šoupla jsem vše do trouby na 180°C až se sýr nahoře rozpustil a zezlátl. V kombinaci s kyselou okurkou si všichni pošmákli. Mimochodem penne byli v podstatě náhodně bezlepkové a moc nám chutnali.

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *