život mi chutná

Žampionový krém

Jak jsem již včera psala, zbylo mi spoustu žampionů, které už vážně potřebovali zdělat (kuchyňsky – spotřebovat). Při nočním kojení jsem dostala chuť na žampionový krém a tak nezbylo nic jiného, než ho po ránu uvařit. Musím se přiznat, že s mou drahou polovičkou spíše holdujeme polévkám vývarovým a krémové tím pádem často nevařím. Po krátkém zamyšlení jsem si uvědomila, že jsem tento krém snad ještě nikdy nevařila, i když zrovna žampionový mám ráda moc. Jako první jsem žampiony oloupala a spolu se slupkou od mrkve a petrželi, které jsem použila na příkrm pro mé drobátko, vložila do studené vody nad mírný plamen. Dále jsem nakrájela cibuli na drobno, ale byla hodně velká a tak jsem její zbytek vhodila ke slupkám do vody, ze kterých se pomalu vytvářel skvělý zeleninový vývar. Cibuli jsem osmahla na trochou ghi, neboli přepuštěném másle, poté přidala žampiony na malé kostičky. Dva žampiony na plátky jsem si nechala stranou. Když cibule i žampiony zezlátli, zaprášila jsem je lehce moukou, zalila přecezeným zeleninovým vývarem a nechala probublávat. Po chvilce jsem tyčovým mixérem polévku rozmixovala, přidala smetanu a žampiony na plátky, které jsem nechala v polévce uvařit. Mám ráda, když v ní něco plave a není úplně hladká. Nakonec jsem žampionový krém dochutila nasekanou pažitkou, petrželkou, pár stříkanci citronu a solí. Klidně by má polévka snesla ještě více smetany, ale zrovna začalo pršet, mě se nechtělo ven a tak jsem si užila intenzivní chuť žampionů. Další den jsem při ohřívání přilila trochu mléka a tím jí rozředila. I tak byla skvělá.

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *