Milí milovníci dobrého jídla,
dnes jsem měla chuť na trochu něco výjimečného. Šla jsem si do řeznictví pro inspiraci a našla moc hezkou vepřovou panenku. Vzala jsem si jí domů a rozřezala jí na malé steaky. Poté jí vložila do sáčku s trochou worcesterský omáčky a olivového oleje. Asi půl hodiny před servírováním, jsem prudce osmahla medailonky s obou stran. Pak jsem je zabalila do alobalu a nechala odpočívat. Do pánve, ve které před chvílí bylo vepřové, jsem vlila trochu červeného vína a přidala asi tak dvě lžíce povidel, jednu lžíci brusinek, bobkový list a dochutila omáčku solí a bílým pepřem. Ještě jsem jí zjemnila máslem, otevřela balíček s panenkami a opatrně vlila do omáčky to, co vyteklo z masa. Krásně zhoustla a leskla se. Jako přílohu jsem zvolila mé oblíbené šťouchané brambory. Panenky byly ještě teplé a tak jsem rovnou servírovala. Oběd byl báječný! Dokážu si představit, že bych tento pokrm servírovala i hostům na večeři.
Mmmmh dobrou chuť…