život mi chutná

Vepřová panenka se švestkovo-vínovou omáčkou

Milí milovníci dobrého jídla,

dnes jsem měla chuť na trochu něco výjimečného. Šla jsem si do řeznictví pro inspiraci a našla moc hezkou vepřovou panenku. Vzala jsem si jí domů a rozřezala jí na malé steaky. Poté jí vložila do sáčku s trochou worcesterský omáčky a olivového oleje. Asi půl hodiny před servírováním, jsem prudce osmahla medailonky s obou stran. Pak jsem je zabalila do alobalu a nechala odpočívat. Do pánve, ve které před chvílí bylo vepřové, jsem vlila trochu červeného vína a přidala asi tak dvě lžíce povidel, jednu lžíci brusinek, bobkový list a dochutila omáčku solí a bílým pepřem. Ještě jsem jí zjemnila máslem, otevřela balíček s panenkami a opatrně vlila do omáčky to, co vyteklo z masa.  Krásně zhoustla a leskla se. Jako přílohu jsem zvolila mé oblíbené šťouchané brambory. Panenky byly ještě teplé a tak jsem rovnou servírovala. Oběd byl báječný! Dokážu si představit, že bych tento pokrm servírovala i hostům na večeři.

 

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *