život mi chutná

V Zahradě

21. srpna otevřela nová restaurace v Bubenči se skvělým marketingovým nápadem – na prvních deset dní testovací provoz s výraznou slevou na jídla z à la carte. Neváhala jsem a návštěvu zarezervovala jako druhý narozeninový oběd a dobře jsem udělala. Restaurace se nachází v hezkém vnitrobloku malého hotýlku. Dominantou je samozřejmě zahrada na dvou úrovních. V rohu trůní fungl-nová udírna a dětské hřiště.

Nejprve jsme obdrželi tác s třemi různými chleby, skvělou domácí okurkovou limonádu a čerstvě vylouhovaný zelený ledový čaj. Můj předkrm byl jasná volba – Tatarák ze stařeného hovězího s houbovou majonézou a marinovanými liškami byl dokonalý. Řekla bych, že asi ten nejlepší v životě a to jsem jich měla dost. Manželův siven z udírny s marinovanou okurkou, chleba z popelu, křupavou kůžičku a rakytníkovou omáčkou byl nesmírně rafinovaný a chutný předkrm. Všechny komponenty dokonale ladili. Pro mě následovalo telecí lítko s citrusy, bramborovou kaší a kapustou na másle. Citrusy jsem bohužel necítila a omáčka byla na mě moc slaná. Ale jak víte, obecně solím méně. Nicméně kaše byla jak od babičky a maso se rozpadalo. Miláčkova přeštická kotleta s kostí na kroupovém rizotu se cidrem a uzenými cibulovými lístky, byla ještě vyšší liga. Kroupové rizoto bylo super, cidrový demi glace ještě lepší a cibule fenomenální. Při rezervaci, jsem zmínila, že mám narozeniny a tak poté co jsme požádali o zaplacení, nepřišel účet, ale majitel restaurace s dezertem na podnik. Jednalo se o čokoládový větrník, zmrzlina z vaječného likéru a slaný karamel. Bylo to moc milé gesto a dezert dobrý, i když jsme byli už plný.

Tuto novou restauraci vřele doporučuji. Jídlo skvělé, personál milý. Hlavně neusnout na vavřínech a jen tak dál!

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *