život mi chutná

Tuňák s kadeřávkem a medvědím česnekem

Velmi jsem se těšila, až začne sezóna medvědího česneku. Kamarádka mi totiž vyprávěla, že zná super místo za Prahou, kde ho roste spousta a že si půjdeme natrhat na rok dopředu. Už jsem viděla ty haldy medvědího pesta a oleje. Jenže na konec bylo vše jinak. Zemřel mi tatínek. Myšlenky byli jinde a čas jsem trávila v kruhu rodiny. Samozřejmě jsem nepřestala jíst a také jsem to nepřestala fotit. Nyní doháním resty a píši recept na medvědí česnek, i když už máme těsně po sezóně. Tak třeba to bude k něčemu alespoň příští rok. Jo a medvědí česnek jsem nakonec koupila na trhu.

Měli jsme možnost objednat prvotřídní tuňák za slušnou cenu a tak se mi v ledničce lebedili 4 krásné steaky. Na trhu jsem pořídila svazek medvědího česneku, kadeřávek a brambory. Z brambor jsem uvařila kaši. Z medvědího česneku můj muž narychlo udělal pesto, jen s pomocí mixéru, olivového oleje, soli a pepře. S kadeřávkem jsem pracovala poprvé v životě. Z hlívy ústřičné a česneku jsem si na máslíčku udělala houbový základ, do kterého jsem zamíchala spařený kadeřávek. Tuňák stačil už jen zprudka upéct, aby byl uvnitř krásně růžový a bramborovou kaši ochutit pestem.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *