život mi chutná

Trhané vepřové maso s jablky a domácími hranolky

Trhané maso mám nesmírně ráda ve všech možných kuchyní, od Americké, Mexické až po Asijskou. A tak mě u mého oblíbeného řezníka napadlo, že bych si mohla upéct vepřovou plec a udělat si takzvaný pulled pork. Jedná se o maso s krátkými vlákny a tudíž na pečení ideální. Vzala jsem si domů dva hezké kusy, dohromady asi 1,6kg. Doma jsem je pomazala zbytkem mé, potažmo Nigelly „ sticky barbecue“ marinády, kterou jsem měla schovanou v ledničce (recept najdete u mých kuřecích paliček s oranžovým pyré) a nechala přes noc marinovat. Ráno jsem vepřové podlila ciderem a dala na půl hodiny na 200°C do trouby. Poté jsem ho podlila ještě trochou vody, zavřela pod poklici a stáhla teplotu na 110°C. Maso se peklo až do večera, cirka 8 hodin. Šlo jednoduše natrhat dvěma vidličkami. Brambory jsem nakrájela na hranolky a posypala kořením „Anděl strážní“ od Sonnentoru, hrubou solí, pokapal olivovým olejem  a dala do trouby na 200°C do zlatova. Na natrhané maso jsem rozprostřela jablka podušená s šalotkou a zavřela poklop, aby nevychladlo. Když byli hranolky hotové, oboje jsem naservírovala a báječně jsme si pochutnali, poté co naše úžasňátko konečně usnulo..

Dobrou chuť..

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *