život mi chutná

Dvoubarevný tapiokový pudink s banánem a mangem

Tento recept není tak úplně můj. Vděčím za něj mé kamarádce, u které jsem svůj první tapiokový puding ochutnala. Hned jsem to chtěla vyzkoušet. Tapioku lze pořídit například v obchodních sítích Sklizeno. Koupila jsem malý sáček a celý ho přes noc namočila do trojnásobku vody. Do rána tapioka nabobtnala. Ráno jsem jí uvařila, v trojnásobku kokosového mléka se třemi lžícemi rýžového sirupu, do zhoustnutí. Dle mé kamarádky je nejlepší značka kokosového mléka AROY-D. Také můžete použít jakékoliv sladidlo jako například med, javorový sirup, datlový sirup apod. Ve vodní lázni jsem rozpustila trochu kvalitní čokolády a půlku pudingu do ní vmíchala. Do skleniček jsem oba pudinky navrstvila a nechala chladnout.

Z afrického trhu společnosti Virunga jsem si přinesla různé druhy banánů vhodných i k tepelné úpravě. Jeden jsem rozkrájela na plátky a opekla na pánvi. Nasekané kešu oříšky jsem osmahla na pánvi, aby byli krásně křupavé. Mango jsem rozmixovala do hladké omáčky. Většinu snědlo moje úžasňátko, ale přece jen na ozdobu zbylo. A ty bílý lupínky jsou kokosové hoblinky..  😉

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *