život mi chutná

Tagliatelle s houbovou omáčkou

Z tchýnina lupu nám zbylo ještě spoustu hub a protože já stále marodím, tak mi můj milovaný muž uvařil oběd. Na olivovém oleji osmahnul cibulku a česnek, přidal pokrájenou směs čerstvých hub a pořádně je orestoval. Osolil, opepřil, posypal čerstvým tymián, okyselil citronem a podlil trochou bílým vínem, aby se takzvaně odvařila pánev. Citron tam byl v podstatě navíc a to na mé přání.  Do pánve po chvilce nalil smetanu, vše povařil a nakonec zakápnul lanýžovým olejem. Před servírováním sem nastrouhala alespoň parmezán. Ten vždy strouhám na kuchyňský papír, jednoduše se pak sype na pokrm a nezůstanou zbytky.

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *