život mi chutná

Tagliatelle s chřestem a medvědím česnekem

Přece jen jsem úplně nepřišla o sklizeň medvědího česneku. Před dvěma lety jsem pár rostlinek zasadila u nás na chatě za studnu a ejhle i letos jsem pár lístků sklidila. K ním jsem přidala mou snad nejoblíbenější zeleninu což je chřest. Tedy minimálně v tomto krásným období. Výhodou chřestu je i jeho jednoduchá a krátká úprava. Dnes mám pro Vás můj velmi oblíbený rychlý chřestový recept.

 

Na pánev s trochou vody jsem povařila očištěný a pokrájený chřest. Když se voda vyvařila přihodila jsem do pánve kus másla a olivového oleje, schwarzwaldskou šunku na plátky, baby špenát, cherry rajčátka a medvědí česnek. Jak víte, mám ráda kyselost a tudíž jsem do omáčky ještě vymačkala půlku citronu. Pokud by se ještě nevytvořila dostatečná emulze, stačí přidat trochu vody z těstovin. Důležitý je poměr másla a tekutiny. Uvařené tagliatelle jsem smíchala s omáčkou s chřestem a posypala parmezánem.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *