život mi chutná

Sumec pak choi

Dostala jsem tři filátka sumce a jako většinou jsem dostala chuť na trochu Asie. Filátka jsem si nakrájela na proužky, namarinovala v sójové omáčce a zaprášila mletým zázvorem a kukuřičným škrobem. Na trhu jsem pořídila různou zelenou zeleninu. Ve velké oblibě mám pak choi. Jedná se o druh zelí pocházející z východní Asie. Až ho někde potkáte, určitě po něm sáhněte, rozhodně stojí za to! Zeleninu jsem nakrájela, brokolici a fazolky jsem spařila. Na pánvi jsem rozehřála sezamový olej a zeleninu postupně orestovala. V hlubším rendlíku jsem v silnější vrstvě oleje usmažila sumce a přidala k zelenině. Vše jsem pak už jen dochutila citronem, mletým zázvorem, sójovou omáčkou tmavou i sladkou a opraženým sezamem. Při vaření rýže jsem do vody přidala mletý zázvor a trochu kurkumy.  Občas to dělávám, dodá to rýži nejen krásnou barvu, ale i chuťový šmrnc..

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *