život mi chutná

Steak s houbovo-balsamikovou omáčkou

Z chaty jsme přijeli celkem pozdě. Prcka jsme uložili a pěkně nám kručelo v břiše. V ledničce čekal kus argentinské svíčkové, kterou jsem dostala jako dárek od svého otce. Někdo dostává květiny, nebo bonbóny, já dostávám jídlo 😀 A protože jsme zase nelenili a šli se projít do lesa, přivezli jsme si spoustu různých hub. Hlavně tedy babky a klouzky. Hřibů u nás moc není. Manžel připravil steaky a já se vrhla na omáčku. Houby jsem osmahla na olivovém oleji s česnekem. Po chvilce jsem houby zalila balzámikovým octem a trochou červeného vína. Omáčku jsem nechala pořádně zredukovat. Když měla požadovanou konzistenci, zjemnila jsem omáčkou máslem a dokořenila jí solí, pepřem a tymiánem ze zahrádky. Steaky manžel osolil a opepřil, prudce osmahl na pánvi, s česnekem a tymiánem a takzvaně „dotáhl“ je v troubě. Mohu říct, že to byla vážně luxusní večeře. Jen se musím omluvit za fotky, byla už tma.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *