život mi chutná

Smažený pstruh s asijským salátem

Dostala jsem dvě filátka pstruha lososovitého. Chtěla jsem jim stáhnout kůži, ale trochu se mi potrhali. Dnes rozhodně není můj den. No ale co už, obalila jsem je ve vajíčku a panko-strouhance. Panko-strouhanka je japonská křupavá strouhanka. Mezitím jsem si nakrájela hlívu ústřičnou a žampiony. Oboje jsem osmahla na pánvi a dochutila sójovou omáčkou a praženým sezamem. V malém hrnci jsem rozpálila spoustu oleje a rybu usmažila do křupava. Salát jsem si v míse smíchala s kedlubnou nakrájenou nadrobno a ochutila rýžovým octem a sezamovým olejem. Snědla jsem to jen tak, ale chvíli na to přišla kamarádka na návštěvu, já jí nabídla oběd a přidělala jsem k tomu dip, který se skládal ze zakysané smetany, majonézy, trochu wasabi prášku a pro kontrast černý sezam. Tato maličkost dnešní recept rozhodně pozvedla..

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *