život mi chutná

Ravioli s romaneskem, liškami a pecorínem

Nevím, jestli jsem již dostatečně deklarovala svou lásku k zelenině jménem romanesko. Tento zelený, špičatý, krásný květák je pevný a má skvělou oříškovou chuť, kterou umocní máslo. Na trhu ho jeden prodejce prodává každou středu a já každou středu nemohu odolat! Dnes jsem ovšem potřebovala nějakou podzimní rychlovku a tak jsem sáhl po hotových raviolech, který prodává milý pán ve vedlejším stánku. K nim už jen trochu máslové dýně pro mě a pro mé úžasňátko, hrst lišek  a šup domů. Zatím co se ravioly vařili v osolené vodě, romanesco, lišky a dýni jsem nakrájela na kousky a osmahla na másle. Aby se vytvořila ta pravá emulze stačí přidat tak dvě lžičky vody z raviol. Ta správnou tečkou je italský ovčí sýr pecorino, který dodá jídlu zemitý šmrnc.

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *