život mi chutná

Rajčatové sugo

Milí milovníci jídla,

dnes jsem poprvé dělala své vlastní sugo (rajčatovou omáčku na těstoviny). Koupila jsem si totiž při poslední návštěvě v Itálii klasický pasírovač. Jako první krok jsem na trošce olivového oleje zpěnila cibulku, trochu celeru, petržele a mrkve. Poté jsem do hrnce vhodila pokrájená rajčata od kamaráda ze zahrádky a dva stroužky česneku. Tuto směs jsem pod pokličkou vařila asi hodinu. Do menšího hrnce jsem pak vložila svůj nový kup a vše propasírovala. Zpátky na ohni jsem již skoro hotové sugo vařila další půlhodinku, aby se zredukovalo na požadovanou konzistenci.

No a nakonec jsem omáčku dochutila špetkou soli, cukru a nakrájené bazalky. Servírovala jsem ji s penne uvařenýma al dente a parmezánem.

Sugo si lze udělat také do zásoby. Stačí ho naplnit do umytých velkých sklenic a zavařit.

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *