život mi chutná

Pražma s opékaným bramborem na rozmarýnu

Milí milovníci středozemní kuchyně,

včera jsem na trhu koupila dvě pražmy. Chorvatský prodavač mi sdělil, že byly vyloveny v noci a ve čtyři ráno přiletěli do Prahy. Takže krásně čerstvoučké.  Jejich lesklé oči tomu také nasvědčovaly. Přinesla jsem si je domů a klidně jsem je nechala ležet v ledničce do druhého dne. Dnes jsem je vykuchala, osolila a opepřila citronovým pepřem. Na plech jsem rozprostřela pečící papír. Na něj jsem doprostřed položila pár koleček citrónu a dva stroužky česneku nakrájené na tlusté plátky, jakožto lůžko pro ryby.

Když jsem je tam položila, vsunula jsem jim do břicha ještě pár česnekových plátků a každému po snítce rozmarýnu. Nakonec jsem ryby pokapala olivovým olejem a trochou bílého vína. Vše jsem zakryla další vrstvou pečícího papíru a po okrajích pevně zatočila, aby vznikl jakýsi balíček. Ten jsem šoupla do trouby na 30min při 180°C.

Jako přílohu jsem uvařila dvě velké brambory, nakrájené na měsíčky. Poté jsem je osmahla na pánvi, ve které bylo trochu olivového oleje, pár stroužků česneku ve slupce a dva snítky rozmarýnu.

Jaksi nemůžete vědět, jestli je ryba správně upečená, protože jí není přes pečící papír vidět. Musíte holt důvěřovat. Na druhou stranu se můžete těšit na nádhernou vůni, až balíček roztrhnete…

Ja jsem rybka pak rovnou vyfiletovala na plechu a nandala rovnou bez hlavy a páteře na telíř. Hosté budou rádi, věřte mi 😉 .

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *