život mi chutná

Pasta s lilky, ančovičky a kapary

Toto je recept na těstoviny takzvaně „co dům dal“, můj dům dává většinou celkem dost. V ledničce mám ráda zásobu skleniček, jako jsou právě kapary, ančovičky, olivy, jalapeňos, okurky, cornichons, sušené rajčata, artyčoky atd. Pak už stačí jen nějaká zeleninka a skvělá pasta je na stole. Dnes jsem měla kousek lilku, mladé žluťounké cuketky a jedno rajče. Česnek je u nás také samozřejmostí. Zeleninu jsem nakrájela a také zbytek sušených rajčat. Ochucený olej co zůstal ve sklenici jsem nalila na pánev a přidala tři ančovičky. Až se na oleji úplně rozpustili, přidala jsem lilky, později cukety. Nakonec ještě česnek, rajčata a kapary. Když mám nějakou surovinu, tak jí ráda používám celou. Proto jsem také použila báječný olej ze sušených rajčat a omáčku dochutila lákem z kapar. Myslím, že většina lidí ho vyhazuje i se skleničkou a to je veliká škoda. I můj muž na mě koukal divně, když poprvé viděl, jak ho používám. Zkuste to! Úplně to miluji a už ani nemusíte solit. No to už je vlastně vše. Stačí na pánvi smíchat s těstovinami a podle potřeby dolít trochu olivového oleje.

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *