život mi chutná

Kuřecí paličky s barbecue marinádou, oranžovým pyré a cuketou

Mému úžasňátku jsem dnes připravila příkrm z batát, dýně, mrkve a cuketky. Chuťově to bylo skvělé a tak jsem toho udělala víc, jen bez cukety a svou porci okořenila mou novou kořenící směsí Sonnentor – Anděl strážný. Kuřecí paličky jsem namarinovala lepkavou barbecue omáčkou podle Nigelly, recept najdete zde:https://www.nigella.com/recipes/members/suziewong1s-sticky-barbecue-sauce . Vydrží několik dní až týdnů v ledničce, lze jí použít i jako dip a je skvělý. Jen místo zlatého sirupu jsem použila melasu. Namarinované paličky jsem dala do zapékací formy, podlila trochou vody a zakryla alobalem. Po půl hodině na 200°C, jsem alobal odstranila a pekla je asi ještě 10 minut. Cuketu jsem jen osmahla na olivovém oleji s česnekem, jako druhou malou křupavou přílohu. Když máte pyré jako hlavní přílohu, doporučuji přidat něco křupavého. Jídlu to dodá šmrnc a konzistenčně bude pokrm příjemnější.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *