život mi chutná

Něco jako mussaka…

Milí milovníci řecké kuchyně,

dnes jsem uvařila něco mezi řeckou mussakou a italskou, lilkovou parmigianou, koupila jsem si totiž minulý týden krásné dva lilky na trhu. Na konec jsem tedy použila jen jeden, který jsem nakrájela na plátky a nechala takzvaně vypotit. Lehce jsem ho posolila hrubou mořskou solí a nechala ho takto asi hodinku. V mezičase jsem nakrájela dva větší stroužky česneku na drobno a jednu malou cibulku. Oboje jsem osmahla na olivovém oleji a přidala 300g mletého masa. Když začalo maso chytat hnědou barvu, přidala jsem jednu konzervu krájených rajčat a jednu konzervu rajčatového pyré. Vše jsem vařila, dokud se nevypařila trocha vody a omáčka nezhoustla. Vedle jsem v malém hrnci uvařila jednu bramboru na kolečka a nastrouhala parmezán. Po vypocení jsem lilky osmahla na sucho na pánvi.

Když bylo vše připravené, vzala jsem zapékací formu a na dno dala trochu omáčky, na ní vrstvu parmezánu a lilku, poté zase omáčku, parmezán a bramborovou vrstvu. Pak zase omáčku, parmezán, lilkovou vrstvu a zakončila jsem to omáčkou a hodně parmezánu. Vše jsem dala zapéct na 180°C dokud parmezán navrchu nevytvořil křupavou vrstvu…

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *