život mi chutná

Lilky plněné cous-cousem na sladko

Toto období naprosto miluji. Na trhu je plno různých lilků a cuket všech barev. Když jsem onehdy potkala krásné malé žíhané lilky neodolala jsem. Nakoupila jsem čtyři malé a až doma začala uvažovat co s nimi. Nakonec z toho vznikla naprostá delikatesa a to také díky skvělé řecké bio fetě kterou můžete na trhu na Jiřáku koupit vždy v pátek. Já jsem se do ní naprosto zamilovala.

Jako první uvařte cous-cous dle návodu. Já to dělám od oka. Na lžíci oleje nasypu slušnou porci cous-cousu a krátce osmahnu, poté přeliji vroucí vodou, zavřu pokličkou a čekám. Po chvilce kontroluji jestli je cous-cous dostatečně měkký a pokud ano přidám velkou lžíci másla, kurkumu, kardamon, mletý zázvor, římský kmín a sůl. Zamíchám a nechám ještě dále táhnout pod poklicí.

Na tento recept přidáme do ochuceného cous-cousu rozinky, osmahnuté mandlové štifty a pokrájené čerstvé meruňky. Lilky stačí rozpůlit a vnitřek trochu naříznout cik-cak. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a lilky s řeznou stranou dolů chvíli opékáme. Když jsou měkké, musí nejprve vychladnout, aby jsme je mohli vydlabat. Vnitřek pokrájíme a přidáme do cous-cousu kterým naplníme lilkové lodičky. Na vrh rozdrobíme fetu a zapečeme.

Dobrou chuť..

 

 

nfd

 

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *