život mi chutná

Kachní prsa s fenyklovo-jablečným chutney

Řekla bych, že kachní prsa, jsou jedno z mým nejoblíbenějších druhů mas. Hlavně když je kůžička vypečená a prsíčka růžová a šťavnatá. Mému úžasňátku jsem koupila fenykl na bříško a jak jsem ho tak držela v ruce, hned mě napadlo jak naložit se zbytkem. Nakrájela jsem ho na drobné kostičky s jedním jablkem a nastrouhaným zázvorem a osmahla vše dohromady na másle. Přilila jsem trochu jablečného moštu a nechala dusit. V mezičase jsem osmahla kachní prsa, prvé na kůži a poté na druhé straně. Prsíčka po zatáhnutí vždy obalím do alobalu a nechám chvíli odpočívat v troubě na cirka 50°C. Ještě že mám dvě trouby J, protože jednu měli zabranou brambory pokrájené na plátky, pokapané olivovým olejem, ochucené solí a rozmarýnem, které se vesele pekly asi na 190°C. Prsíčka jsem servírovala na mým minutkovým chutney a byla to, jak říká má maminka, božská mana..

Dobrou chuť..

 

  

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *