život mi chutná

Jahodová bublanina s Cointreau

Jupííí na trhu již prodávají české jahody! Samozřejmě jsem pořídila velký koš. Spoustu jsme snědli jen tak, některé dostalo mé úžasňátko rozmačkané v ranní kaši a mnoho jich ještě zůstalo.  Já jsem bohužel dostala okamžitě chuť na sladké a můj mlsný muž jen přitakával. Rozhodla jsem se pro hrnkovou bublaninu. Do pěny jsem vyšlehala dvě vejce, půl hrnku třtinového cukru a půl kostky másla. Jeden hrnek hladké mouky a necelý jeden hrnek polohrubé mouky jsem prosela s jedním kypřícím práškem a vmíchala do vaječné hmoty. Pak jsem přidala hrnek mléka, dvě lžíce bílého jogurtu a dvě lžíce Cointreau. Pokrájené jahody jsem poprášila moučkovým cukrem, na jemno nasekanou mátou a zakapala také trochou pomerančového likéru. Do vymazané a pomoučněné zapékací formy jsem vlila těsto, na povrch jsem rovnoměrně vyskládala jahody a posypala plátky mandlí. Pak už stačilo jen bublaninu upéct na 180°C asi tak tři čtvrtě hodiny.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *