život mi chutná

Jägergeschnetzeltes se Spätzle

Milí milovníci rakouské kuchyně,

dnes se s vámi podělím o jedno z mých nejoblíbenějších rakouských receptů. Vždy když jedeme na hory, musím si ho alespoň jednou dát jinak bych byla gastronomicky neuspokojená. Jenže jsem zjistila, že není tak jednoduché sehnat telecí maso. Na Vinohradské ulici, kde obvykle kupuji maso u dvou řezníků tak neměli. Na Arbesově náměstí je skvělý řezník, který telecí mívá, ale na Smíchov se mi zrovna nechtělo. Nakonec jsem ho sehnala v řeznictví na I. P. Pavlova. Koupila jsem dva hezké tlustší plátky. A radostně šla domů.

Tam jsem je nakrájela na nudličky asi tak centimetr na čtyři centimetry. Na pánvi jsem osmahla cibuli nakrájenou na kostičky a poté osmahla telecí. Jak jsem již psala ve svém článku o zmražených pomocnících, po houbaření vždy nějakou část hub zmrazím, právě pro tyto případy. Vybrala jsem pytlík s houbovou směsí a přisypala ho do pánve. Po osmahnutí všeho, přilila jsem celý kelímek smetany a nechala směs pod pokličkou dusit. Telecí potřebuje svůj čas, aby změklo. Na druhou stranu se při tomto procesu vytvoří skvělá omáčka. Pokud by po dušení zůstala moc řídká, sundejte na chvíli pokličku.

Jako přílohu se tradičně podávají Spätzle. Já je ovšem nedělám. Na to vesměs nemám čas a je to také dost zbytečné, protože v Lidlu mají velice dobré. Je to importovaný rakouský produkt, kvůli kterému klidně čas od času do Lidlu zavítám. No vlastně ještě tam kupuji vinné zelí v plechovce, které je také výtečné… No ale zpět k obědu. Spätzle stačí jen chvilku povařit a jsou hotové. Na talíři si je pak namočte do omáčky a vychutnávejte!

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *