život mi chutná

Hřiby s romaneskem

Teta mi přinesla hřiby. Vím, že hub bylo poslední dobou celkem dost a tak jsem na trhu hledala inspiraci pro něco nového. Potkala jsem romanesko. Jedná se o druh podobný květáku. Je bohatý na vitamin C, kyselinu listovou a vlákninu a co víc – chutná báječně, tak nějak oříškově. Přikoupila jsem ještě cuketu a pár brambůrek. Romanesko jsem rozdělila na růžičky a na páře si ho trochu předvařila. Cuketu, hřiby a hlívu ústřičnou, kterou jsem měla ještě v ledničce, nakrájela na kousky a brambory na dílky uvařila ve vodě. V pánvi jsem na másle osmahla cuketu a houby, přidala romanesko a trochu česneku. Když vše zezlátlo, stáhla jsem pánev s plamene, přidala další máslo a nakrájené bylinky ze zahrádky. Směs jsem naservírovala na bramborách a musím říct, že to byl nejlepší houbový pokrm letošní sezóny… Nebo alespoň doteď 😉

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *