život mi chutná

Hovězí nudličky Teriyaki se zeleninou a houbami

Po obědě mého úžasňátka zbylo trochu mrkve a cukety ze zahrádky a po minulém houbaření, zůstalo ještě pár babek. Zajímalo mě, jestli lze kombinovat asijskou kuchyni s českou houbou. A věřte nevěřte šlo to! A chutnalo to skvěle. Rozhodla jsem se pro úpravu Teriyaki, což je japonský postup grilování masa v marinádě. Tuto marinádu, potažmo omáčku jsem si připravila ze sójové omáčky, saké a cukru. Hlavně aby byla krásně hustá a lepkavá. Samozřejmě si jí také můžete koupit již hotovou ve skleničce. Namarinovala jsem hovězí nudličky a nakrájela zeleninu. Prvé jsem si na pánvi orestovala maso a poté zeleninu a houby. Když byla hotová, vrátila jsem maso a vše zalila zbytkem omáčky. Hotové jídlo jsem servírovala na sushi rýži a posypala jsem ho jarní cibulkou.

Dobrou chuť..


Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *