život mi chutná

Hoja

U nás za rohem otevřelo první pražský tchajwanský bistro a já jako milovník asijské kuchyně to prostě musela zkusit. Babička vyrazila s našim úžasňátkem na hřiště a tak jsme my dospělý vyrazili na oběd. Bistro je malé a útulné v takovém tom asijským chladným stylu. Menu mají napsané na velké tabuli. Než jsme jí začali studovat objednali jsme si jednu denní polévku na zahřátí. Mělo se jednat o dýňovou. Čekali jsme klasickou krémovou a už jsem se divila, že by taková byla klasicky Tchajwanská. Milá servírka nám přinesla kuřecí vývar, lehce nakyslí, ve kterém plavalo natrhané kuřecí maso, kostky dýně a koriandr. Byla překvapující a moc dobrá. V zimě si jí na zahřátí určitě někdy uvařím. V bistru Hoja nabízí takzvané Bento jehož součástí je rýže, dva druhy zeleninové přílohy a vejce vařené v čaji. Pak si už jenom stačí vybrat maso. Můj muž si vybral maminčino vepřové na zázvoru, které bylo skvěle ochucené, dlouze tažené maso rozpadlé na vlákna. Já si vybrala kuře. Bylo to kus uvařeného kuřete i s kůží a kostí. V misce plnou příloh se mi moc snadno nejedlo. Musím se přiznat, že hůlkami už vůbec. 😀 I když bylo měkké a šťavnaté. Bohužel trochu postrádalo ochucení a já si nabídla trochu sójový omáčky, která stojí na každém stole. V misce jsme našli ještě naložené zelí a na julienne nakrájená mrkev a okurka se sezamem. K pití jsem si objednala malou limonádu, obdržela jsem klasickou točenou malinovku, což bylo jediné, co mě vážně zklamalo. Obvykle se jí vyhýbám jak čert kříže, je to jen ochucená chemická voda. Udělat domácí limonádu, i kdyby jen jeden druh, by bylo rozhodně chutnější, zdravější i ekonomičtější. Manžel si k pití objednal zelený jasmínový čaj a dobře udělal. S kočárkem do tohoto bistra sice nemůžete, čekají Vás zde spoustu strmých schodů, ale dětskou židličku zde najdete.

Myslím, že i nadále zůstane má nejoblíbenější asijská kuchyně ta vietnamská, ale i přesto Hoja rozhodně za návštěvu stojí, jen si nedávejte limonádu!

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *