život mi chutná

Flammkuchen z listového těsta

V recenzi o Bistru Balbín jsem již hovořila o mé lásce k Alsaskému Flammkuchen a právě ten mě inspiroval k mé oblíbený večerní rychlovce. Nerada dělám věci „jako“, ale dnešní recept vznikl takzvaně „z nouze ctnost“ a velmi se ujal. Je to tak snadné. Kupuji již rozválené listové těsto ve válečku, které pomažu zakysanou smetanou, posypu německým špekem na kostičky a syrovou cibulí nakrájenou na kolečka. „Flammkuchen“ peču na 180°C až kraje zezlátnou. Většinou ho jen nakrájím na menší porce a jíme ho rovnou z plechu. Doporučuji i pro nečekané návštěvy. Moje máma tento recept už přebrala a peče vegetariánskou variantu. Místo špeku, pokládá na základ ze smetany a cibule, plátky cukety a žampiónů.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *