život mi chutná

Coniglio alla cacciatora

Králičí maso je dietní a chutné když ho nevysušíme. Mám recept, při kterém se Vám to nestane. Je to jeden z mých evergreenů a ještě k tomu italská klasika – coniglio alla cacciatora, neboli králík po myslivecku. Ten italský myslivec, je ovšem úplně jiný než ten český, tudíž jalovec a podobné nečekejte. Každá mamma má svůj recept a tady je ta moje verze..
V hlubokém hrnci necháme rozehřát olivový olej a králičí stehna osmahneme ze všech stran. Poté je vyndáme a místo nich osmahneme jednu větší šalotku na kostičky a tři stroužky česneku. Přidáme slaninu na kostičky a jednu ančovičku, kterou necháme úplně „zmizet“. Vložíme hrst černých oliv, ideálně odrůdy Kalamata, šalvěj a rozmarýn, vrátíme stehna a v zápětí zalijeme plechovkou kvalitních drcených rajčat. Zvýšíme plamen a když začne omáčka bublat, zase ho snížíme na minimum a necháme vařit alespoň dvě až tři hodiny. Stehýnka se budou úplně rozpadat. Servírovat můžete například se špeclemi, nebo gnocchi.
I když jsme jen dva, stehen jsem uvařila tři. To třetí jsem do zbylé omáčce roztrhl a ejhle stačili uvařené penne a oběd na další den byl hotov!
Dobrou chuť i Vám..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *