život mi chutná

Canelloni se špenátem

Milý milovníci italské kuchyně,

dnes jsem se rozhodla, pro trochu těžší pokrm, ale zato velice dobrý. Je to jeden z mých nejoblíbenějších italských jídel. I když jsem jako malá neměla ráda špenát, po tomto jídle jsem se mohla, na návštěvách u naší italské známé, takzvaně umlátit…

Na trhu koupený špenát, jsem pořádně proprala, odstranila tvrdé stonky a spařila. V mém skvělém robotu jsem umlela piniové oříšky, které jsem předtím upražila. V misce jsem je smíchala s vaničkou ricotty, trochou nastrouhaného parmezánu, špetkou solí a muškátovým oříškem. Na konec jsem přidala špenát na hrubo pokrájený. Nezapomeňte ze špenátu pořádně vymačkat vodu.  Ve velkém hrnci jsem nechala vařit cannelloni, ale jen tak tři až čtyři minuty, aby trochu změkly, ale nepotrhaly se.

Po uvaření jsem je rychle hodila do mísy se studenou vodou, aby se přerušil jejich var. Cannelloni již mají v dobře vybavených supermarketech, anebo v obchůdkách s italskými specialitami. Pomocí cukrářského pytlíku jsem špenátovou směs vstříkla do rourek a vložila je do máslem vymazané formy.

V malém hrnci jsem si udělala bešamel. Což znamená, že jsem nechala rozpustit 50g másla a poté vsypala 50g hladké mouky. Musí se pořádně míchat, aby se obě ingredience pořádně spojily. Následně jsem vmíchala, po částech, předem ohřátých půl litr mléka, aby to dalo jemnou, krémovou omáčku. Kdybyste vmíchali mléko rovnou z ledničky, bylo by to pro jíšku šok a mohla by vytvářet cucky. Bešamel jsem dochutila solí a muškátovým oříškem. No a nakonec s ním přelila cannelloni a zasypala zbytkem parmezánu. To celé stačí již jen šoupnout do trouby na 200°C cca. 20min.

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *