život mi chutná

Bulgur s mletýma masem a zeleninou

Chtěla jsem uvařit oběd, který lze snadno sníst na výletě jen vidličkou s krabičky. Sáhla jsem po bulguru. Jedná se o nalámanou celozrnnou pšenici, která obsahuje spoustu vitamínů a vlákniny. Bulgur se báječně kombinuje s jakoukoliv zeleninou a výtečná je v kombinaci s mletým masem. Můj oblíbený řezník na trhu bohužel neměl jehněčí mleté, tak jsem musela sáhnout k hovězímu.

Bulgur uvaříme dle návodu v dvojnásobným množství studené vody. Když začne vřít stáhneme plamen na minimum a necháme bulgur dojít. Zeleninu dle vlastní chuti nakrájíme na drobné kostičky. Já jsem použila fenykl, brokolice, cuketu, lilek, mrkev, pórek a fazolky. Mleté maso osmahneme na cibule a postupně přidáváme zeleninu až nakonec přidáme uvařený bulgur a okořeníme římským kmínem, solí, citronovým pepřem, mletým zázvorem a kurkumou.

Dobrou chuť i Vám.. 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *