život mi chutná

Bánh Mí makers

Mám velkou radost z obecného nárůstu zájmu o vietnamskou kuchyni. Před pár lety, zde existovali jen obligatorní čínská bistra s euro-asijskou kuchyní, ale tyto časy jsou naštěstí dávno za námi. Ve větších městech jen málo kdo neví co to je polévka Pho. Ale vietnamská kuchyně není jen o tomto vynikajícím 24hodinovým vývaru. Čím dál tím větší oblibě se těší Bánh mí bagety. Že se Vám bagety nezdají moc asijské? Bílé pečivo se do Vietnamu dostalo za francouzské nadvlády. Vietnamci ho ovšem plní po svém a to naprosto skvěle. Jeden z mých oblíbených podniků, kam ráda zavítám, když jsem zrovna v centru Prahy, je bistro Bánh Mí Makers. Sídlí v Gourmet pasáži v Dlouhé.

Naposledy jsem si tam zašla se svou maminkou, strejdou a mým prckem na oběd. Nabízejí osm druhů baget a další hlavní jídla a saláty. V minulosti jsem v tomto designovým bistru již ochutnala mimo baget i mé nejoblíbenější vietnamsé jídlo – Bun Bo Nam Bo. Jedná se o grilované hovězí maso s rýžovými nudlemi, salátem, arašídy a speciální zálivkou. Jako vždy mi velice chutnal i u Bánh Mí Makers.  Bagety plní přímo před Vámi a zapékají v malém salamandru, aby byli opravdu křupavé. Ochutnala jsem bagetu s grilovanou kachnou, grilovaným hovězím a dušeným hovězím. Všechny byli dobré, nejzajímavější mi přišla ta s masem dušeným. Vedle masa v ní najdete nakládanou zeleninu a čerství koriandr. Bagety jsme spláchli pomerančovo-maracujovým freshem a osvěžující domácí citronádou. Při placení jsem neodolala a přikoupila jsem si ještě domácí cookie. Bohužel musím říci, že vypadalo mnohem lépe, než chutnalo, ale na druhou stranu jsem si sem zašla na bagetu a ne za cukrovinkami.

Pokud hledáte rychlý, čerstvý a chutný oběd, tak rozhodně doporučuji ulovit Bánh Mí bagetu. Nemohu tvrdit, že zrovna ta u Bánh Mí Makers v Dlouhé je nejlepší v Praze, ale rozhodně za zmínku stojí.

Dobrou chuť..

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *