život mi chutná

Banánový chlebíček

Poprvé jsem banánový chlebíček ochutnala na své svatební cestě na Bali a naprosto jsem si ho zamilovala. Je to jednoduchá a krásně vlhká buchta. Nejdůležitější je si koupit banány alespoň tři dny dopředu,

aby byli krásně zralé a měkké. Já si takto připravila 3 větší banány, které jsem si rozmačkala do mixování nádoby.  Přidala jsem půl hrnku cukru, půl hrnku rozpuštěného másla, kávovou lžičku jedlé sody, jedno velké vejce a špetka soli. Na pánvi jsem orestovala nadrcenné kešu oříšky a přidala do těsta. Když jsem ho vlila do hřbetu vyloženým pečícím papírem přišlo mi to celé nějaké smutné. Vzhledem k tomu, že jsem si zrovna rozpůlila blumu, tak jsem půlku snědla a půlku nakrájela na kostičky a posypala tím těsto. Chlebíček se pekl při 175°C asi 45min a pak se po něm zaprášilo..

Dobrou chuť..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *