život mi chutná

Asijské hovězí nudličky stir-fry

Z natáčení televizního pořadu „Dobrou chuť – aneb s kuchaři na cestách“ mi zbylo celkem dost zeleniny a dva krásné irské steaky hovězího nízkého roštěnce. Razím filozofii nevyhazování jídla tak si vzala domů. Dostala jsem totiž velkou chuť na rychlý asijský stir-fry ideálně s rýžovými nudlemi. Stir-fry je čínský způsob rychlé úpravy ve woku. Vše zůstává křupavé a šťavnaté. Prostě boží. Po cestě domů jsem na trhu jen přikoupila trochu fazolek. Zbytek zeleniny jsem nakrájela na drobné kostičky – lilek, cuketa, papriky, zbyteček mrkve, česnek a žampiony. Maso, na nudličky, jsem namarinovala v sójové omáčce a sezamovým oleji, rýžové nudle uvařila a fazolky spařila. Stačilo vytáhnout wok a zprudka opéct maso. To jsem ještě narůžovělé vyndala a rovnou opekla zeleninu. Tu jsem ještě křupavou dochutila tmavou sojovkou, sladkou sojovkou a trochou švestkového vína. To je ten sladký panák, který obdržíte jako dárek ke svému účtu ve Vaší oblíbený čínský restauraci. Řekla bych, že je to mou oblíbenou tajnou ingrediencí, kterou jen tak nikdo neuhodne. Maso jsem vrátila do woku, vše párkrát promíchala a naservírovala na hnízdo z rýžových nudlí. Vše lze pak posypat čerstvým koriandrem.

Stále mi zbylo ještě spoustu žampiónů, které by chtěli co nejrychleji zpracovat. Do zítra určitě něco vymyslím..

Dobrou chuť..

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *