život mi chutná

Křupavá ryba se salátkem

Milí milovníci čerstvých ryb,

Můj přítel se rozhodl, že jíme málo ryb a tak sme šli na trh. tam jsme se rozdělili. Já vymýšlela co koupit na příštích pár dní a on koupil filé bělomasé ryby. Bohužel si nepamatoval, jak se tato ryba jmenovala. Tak jsem se rozhodla pro jednoduchou, klasickou úpravu.

Rybu jsem zakápla citrónem, posolila a pomoučnila hladkou moukou. Poté nechala rozpustit máslo v pánvi a přidala rozmarýn. Poté osmahla rybu dokřupava.

 

Jako přílohu jsem udělala salát. Jeden z mých nejoblíbenějších salátů je baby špenát. Ten na trhu bohužel již nemají, tak jsem ho pořídila v místním Albertu. Prodávají ho v sáčku již vypraný. Není to levná záležitost, ale stojí za to. Pokud byste ho nedojedli, můžete ho tepelně upravit, stejně jako normální listový špenát.  Baby špenát jsem smíchala s rajčátkem, ředkvičkami a mou oblíbenou, překvapující, salátovou ingrediencí: směs opražených semínek. Jsou tam piniová, dýňová a slunečnicová semínka. Opražte je bez tuku a posypejte tím salát. Vaše okolí již nebude chtít jinak!

No a jako druhou přílohu jsem udělala mé oblíbené šťouchačky. Tentokrát jsem k nim přidala červenou cibulku.

Musím říct, že toto jídlo nám na stůl přineslo letní atmosféru…

Mmmmh dobrou chuť…

Please follow and like us:


Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *